ENO JABOLKO NA DAN RES ODŽENE ZDRAVNIKA STRAN?

Stavek, ki ga pogosto slišimo – eno jabolko na dan odžene zdravnika stran!

Uravnotežena prehrana in zdrav življensjki slog sta nekaj, na kar nas ves čas opozarjajo. Pa vendar živimo v času, ko to dvoje za zdravje ni edino, na kar bi morali biti pozorni.

Naša oblačila so prepojena s kemikalijami, ki vplivajo na naše zdravje.

Vse te kemikalije pa ne vplivajo le na končnega potrošnika.

Se ti je kdaj porodilo vprašanje, koliko kemikalij vdiha kmetovalec, ki prideluje rastline za tvoja oblačila? V kako zdravem okolju odraščajo njegovi otroci? Kakšno hrano, ki je pridelana ob poljih bombaža prepojenih s pesticidi, jedo te družine? Zakaj se v določenih območjih intenzivne pridelave surovin za tekstilno industrijo pojavljajo specifične bolezni?

Potem je tukaj še zdravje delavcev, ki obdelujejo tekstil. So tudi oni izpostavljeni specifičnim boleznim? Kakšno je njihovo zdravje? Se tudi njihovim otrokom pojavljajo določene bolezni? Kaj pa ljudje, ki svoj delovnik preživijo v tekstilni tovarni za šivalnimi stroji?

 

Pri nakupu izdelkov ne bi smeli misliti le na svoje zdravje, ampak na zdravje vseh v verigi izdelave določenega izdelka.

Vse to odpira mnogo vprašanj, na katera bom opozarjal v blogu, ki ga najdeš na spletni strani biOOmara. Vabim te, da se pridružiš k branju!