EMBALAŽA

V želji varovanja okolja dandanes ni več dovolj, da so le izdelki, ki jih bo potrošnik uporabljal, iz trajnostno naravnanih virov. Pomembna je tudi embalaža, v kateri te izdelke kupec prejme. Embalaža je tista, ki v največji meri onesnažuje naš planet.

Zato izdelke iz biOOmare pošiljam v embalaži, ki manj obremenjujejo okolje. Transportne škatle in kuverte so iz recikliranega papirja ali reciklirane plastike. Včasih pošljem izdelke tudi v že uporabljenih škatlah, ki jih dobim od drugod in jih lahko ponovno uporabim. Dodatki k embalaži (okrasni trakovi, lepilni trak, samolepilni lističi, ovojnice za posamezen izdelek in podobno) so prav tako narejeni iz okolju prijaznejših virov ali recikliranih materialov (na primer iz recikliranih plastenk). Večina embalaže, ki jo uporabljam, je narejena v trajnostno naravnanem podjetju na Danskem.

Zelo se trudim, da je celoten paket v skladu z mojimi načeli varovanja in ohranjanja planeta. Tudi tebe pozivam in prosim, da embalažo ponovno uporabiš za kakšen drug namen. Planet se namreč vedno hitreje utaplja v odvečni plastični embalaži.

DOSTAVA

ROK DOBAVE: 10 – 21 dni

Izdelki v spletni trgovini biOOmara so posebni. Zato je tudi dostava temu prilagojena.

Proizvodnja teh izdelkov je majhna, tudi zanje se porabljajo dragoceni naravni viri in jih šivajo roke pridnih delavcev. Nikakor ne podpiram masovne proizvodnje, kjer se po koncu sezone na tone oblačil zavrže, ker se niso uspela prodati.

Oblačila naročim vsak drugi in zadnji četrtek v mesecu iz skladišča podjetja, ki jih izdeluje. Nato traja nekaj dni (navadno en teden), da pridejo v Slovenijo, kjer jih pregledam in odpremim svojim kupcem.

Tako je okvirna dostava oblačil od 10 do 21 dni. Kot oblačila v biOOmari, tudi kupce smatram za posebne v pozitivni smeri, zato verjamem, da bodo takšen pristop razumeli.

Če se zgodi, da tvoji naročeni izdelki ne bodo dostavljeni v roku 21 dni, te bom o tem obvestil. V kolikor pride do nepravilnosti glede zaloge oblačil, te bom prav tako čim hitreje obvestil, povrnil celotno že plačano kupnino ali na tvojo željo uredil dobropis za nakup česa drugega v biOOmari. Pravijo, da pogovor lahko reši vse težave.

Hvala za razumevanje in tvojo skrb za naš planet – naš edini dom!